fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Zamyšlení se 4. c

7.4.
2020

Zamyšlení se 4. c

Děti se doma při distanční výuce zamýšlely nad slovy: naděje, láska, přátelství, radost, smutek. Některé práce jsou plné emocí a pěkně napsané. Posuďte sami.

Bára: Přátelství je hodně důležitá věc. Bez přátelství nemáš oporu. Bez přátelství nejde žít. Když nemáš přátele, nic se ti nepodaří. Přátelství je součást života. Když máš kamarády, kteří ti pomůžou, budeš šťastnější.

Nikola: Minulý týden v pěti slovech

Pondělí - jsem smutná, neviděla jsem dlouho kamarády, už se mi stýská.

Úterý - moc mi chybí moje kamarádky, přátelství je nej!

Středa - celá rodina je pohromadě, všichni se máme moc rádi.

Čtvrtek - mám radost, byli jsme všichni na procházce, venku bylo nádherně a moc se mi to líbilo.

Pátek - snad ta karanténa brzy skončí, naděje umírá poslední…!

Adam: Povídání o smutku a naději

Coronavirus je nemoc, která se objevila v Číně.

Lidé jsou smutní, že nemůžou vyjít ven. Jsou zavření doma a učí se, potom hrají s kamarády online hry. Na nákup moc nechodí. Máme ale štěstí, že jsou otevřeny potraviny, lékárny atd. Maturity budou posunuty. Hokejoví fanoušci nemůžou fandit svému klubu. Legendy hokeje chtějí trénovat, ale nemůžou.

Všechno je ale důležité, abychom zůstali zdraví a mohli se společně zase potkat.

Tereza: Prožíváme těžkou dobu, ale máme naději, že se všechno zlepší. Pro nás, děti, je hodně důležitá láska, kterou nám dávají rodiče. Když se dívám  v televizi  na zprávy, překvapuje mě, kolik je mezi lidmi přátelství. Mám radost, když si všichni pomáháme. Někde prožívají i smutek, když člen rodiny onemocní.

Fanynka: Naděje, láska, přátelství, radost, smutek - všechna tato slova v této době všichni silně prožíváme. Moc se mi stýská po škole, ráda bych se vrátila a viděla se s kamarády. Nemůžu teď chodit ven, je mi to líto, protože venku jsem ráda a doma se začínám trochu nudit. S maminkou šijeme roušky, abychom v této době alespoň trochu pomohli kamarádům a známým. Ale jak se říká, naděje umírá poslední. Tato doba jednou skončí a všichni se zase uvidíme.

Veronika: Mít naději, to je super. Najít si svou a pravou lásku. Mít přátelství, kamarády a kamarádky. Umět mít radost, mít hezký pocit, mít radost a vědět, jaké to je. A taky je dobré vědět, co je smutek. Smutek k životu patří, smutek je ponaučení, smutek zažil každý nebo ještě zažije a nikomu nepřeji  smutek, i když se to projeví u všech.

Denis: V této době máme čas zamyslet se nad tím, jak se k sobě chováme. Podle mě je ze všeho nejdůležitější láska. Když se lidé mají rádi, tak si navzájem pomáhají. Tím že někomu nabídneme pomoc, může vzniknout nové přátelství. I malá pomoc může udělat velkou radost. Mnoho lidí prožívá tyto dny samotu a smutek. Tím, že zavolám kamarádovi, babičce nakreslím obrázek, nebo sousedovi vyvenčím pejska, udělám ho šťastným. Vzbudím v něm naději, že zase bude lépe.

Sebastian: Naději můžu mít při sportu, protože mám vždy šanci vyhrát. Láska je nejkrásnější cit ke druhému. Přátelství je důležité. Přítel je člověk, kterému můžu věřit. Radost mám, když jsme celá rodina spolu, když je porazím ve hře nebo když dostanu dobrou známku. Mám smutek, když máma jede na pracovní cestu. A teď mám smutek, že nemůžu do školy.

Nela: Dobré je mít vždy nějakého kamaráda, protože přátelství je pro život důležité. S kamarádem můžeme sdílet smutek i radost. Někdy se stane, že přátelství přeroste v lásku. A naopak i láska se může vyvinout v přátelství. Když člověk hledá kamaráda, musí jít do společnosti, kde je naděje, že nějakého kamaráda potká.