fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Sdělení školního psychologa

28.3.
2020

Sdělení školního psychologa

Sdělení školního psychologa

Milí žáci ZŠ Chvaletická, vážení rodiče,

rád bych touto formou zdůraznil, že přes fyzické uzavření školy je stále možnost konzultovat se školním psychologem (podobně jako s dalšími pedagogy). Vzhledem k aktuální situaci lze řešit např.:

Pro žáky:

  • ●Prevenci a zvládání přílišného stresu, úzkostí, strachů…
  • ●Zvládání denního režimu s omezeným pohybem a sociálními kontakty, vytváření zdravého harmonogramu dne, který mi bude vyhovovat.
  • ●Podporu, jak zvládat podmínky distančního vzdělávání. Jak nebýt přetěžován a zároveň se být schopen učit a naučit se něco nového i na dálku za těchto specifických podmínek.
  • ●Jak zvládat komunikaci s kamarády či spolužáky na dálku a předcházet nedorozumění
  • ●Dostupné způsoby psychické hygieny, jak si udržet zdravou sebedůvěru, vyrovnanost a být psychicky fit (být schopen si odpočinout, mít zdravý spánek, zvládat být část dne off-line).

Pro rodiče i žáky:

  • ●Asistenci a řešení vhodné podpory či úlev vzhledem ke specifickým požadavkům žáků (od poruch učení, po limity medikace či specifických zdravotních potíží). Koordinaci s ostatními pedagogy.
  • A samozřejmě jakákoli další témata ve spojitosti se školou a rodinným životem v aktuální situaci.
  • ●Poradenství a doporučení na případnou další vhodnou péči (lékaři, terapeuti, centra…).

Další informace budou dostupné postupně zde na této stránce (aktualizace bude probíhat během období uzavření škol zde), případně přes bakaláře.

Kontaktovat mě lze přes telefon školy (pokud se ale nestihneme spojit, prosím raději pište email, nemohu odpovídat zpět – nezobrazí se mi vaše číslo), email m.krajca@zschvaleticka.cz . Jsem dostupný též přes aplikaci Teams, nebo další komunikační platformy ala Skype / WhatsApp.  Je možnost si domluvit podpůrný rozhovor PO / ST / PÁ flexibilně během dne.

Na ZŠ i nadále funguje online schránka důvěry (vrba): http://vrba-zsch.cz/ Obracet se můžete také na výchovnou poradkyni Marii Veselou m.vesela [@] zschvaleticka.cz a metodičku prevence Janu Bartákovou j.bartakova@zschvaleticka.cz, nebo na vašeho třídního učitele.

V případě akutní krize je také možnost obrátit se non-stop na krizové linky či centra. Budeme rádi, pokud o potížích řešených přes krizové linky budete informovat i pracovníky školy, abychom jakékoli potíže dětí či dospělých mohli efektivně řešit přímo v kontextu naší ZŠ.

S přáním všeho dobrého i v těchto dnech,
Martin Krajča