fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Jizbický deník - den druhý

2.4.
2019

Jizbický deník - den druhý

Ahoj maminko a tatínku,

máme za sebou první celý den naší školy v přírodě. Po snídani jsme se šli učit s naší třídou. Hráli jsme spoustu zábavných her a po lahodném obídku jsme si odpočinuli na našich pokojích.

O trpaslících (druháčci)

Ve dvě hodiny jsme netrpělivě čekali na příchod mlynáře Honzy, který nám slíbil, že se poptá po vesnici a zjistí, jak bychom měli začít s pátráním po princezně Štěstěnce. Jak slíbil, tak i přišel. Řekl nám, ať se teple oblékneme a vyjdeme před náš trpasličí domeček. Venku nám pak řekl, že o čarodějovi Falešmírovi nikdo nic neví, ale mohla by pomoci ježibaba, která má kousek odsud chýši.

Vydali jsme se tedy hledat Ježibabu. Když jsme přišli k její chýši, zeptala se nás, co tam pohledáváme, a tak jsme jí vysvětlili, že se snažíme zachránit království. Zavolala si k sobě blíž Honzu a políbila ho na tvář! Museli jsme ji trochu uchlácholit, a tak jsme jí říkali, jak je krásná. Ježibaba svolila a řekla, že nám v našem snažení pomůže. Měla ale jednu podmínku. Aby nám řádně pomohla, potřebovala uvařit speciální lektvar. Nabídli jsme se, že jí pomůžeme. Když jsme dali dohromady všechny potřebné ingredience, ježibaba umíchala lektvar a nalila ho do ampulky, kterou předala Honzovi. Poučila nás, že lektvar zbaví čaroděje moci ve chvíli, kdy bude nejslabší. Ptali jsme se, jak máme postupovat dál. Ježibaba nám ukázala směr, kudy se máme vypravit. Prý se tu potlouká čert, který ví o všem, co se na světě šustne.

Šli jsme velmi opatrně. Spousta z nás se bála, ale když jsme přišli, zjistili jsme, že čert je úplně zmatený a vypelichaný. Měl přivést už dávno do pekla čaroděje Falešmíra, ale nepovedlo se mu to. A tak mu Lucifer nakázal, že do té doby, dokud nepřivede dostatečné množství lidí, tak se nemůže do pekla vrátit. Použili jsme naše dobrá srdce a pomohli jsme čertovi poznat, kdo do pekla patří a kdo ne.

O Star Wars (čtvrťáci a páťáci)

Dnes přišel náš mistr Pupkus se znepokojivou zprávou. Zvěsti o princezně Amidale byly pravdivé. Opravdu ji někdo unesl. Mistr Pupkus řekl, že jelikož jsou všichni jediové na mírovém zasedání na druhé straně galaxie, musíme případ vyřešit my padawani. Nasedli jsme do naší kosmické lodě a letěli na planetu Nabú. Vyptávali jsme se místních a zjistili, že stopy vedou k vesmírnému mafiánovi Jabba Huttovi. Obrovskému červovi, který má pod palcem celé podsvětí. Museli jsme nejdřív eliminovat jeho gorily. Pak začal výslech. Dozvěděli jsme se, že s únosem princezny nemá nic společného. Nicméně prozradil nám velice znepokojivou zprávu. Temný lord Darth Malak se prý vrátil a má ďábelský plán…o tom ale až příště.

Zítra jdeme na výlet tak určitě pošleme spousty hezkých fotek!

Dobrou noc přejí vaše zlatíčka

Obrázky