fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Hory sedmáků z pohledu žáků

12.4.
2019

Hory sedmáků z pohledu žáků

V sobotu ráno jsme se sešli před školou. Všichni si povídali o tom, jak se na lyžařský kurz těší. I když jízda autobusem trvala 9 hodin, všichni jsme si ji moc užili. Dokonce jsme se podívali na film Snowboarďáci.

Po příjezdu byl na první pohled vidět nádherný hotel. Všichni si svoje věci donesli na pokoje, odkud bylo vidět velké jezero Ossiacher See. Jeden den se v něm učitelé dokonce vykoupali. Když jsme se večer sešli v jídelně, dostali jsme výbornou večeři a řekli nám, jak se chovat na sjezdovce a jak budou probíhat následující dny.

Ráno jsme vstávali až o půl osmé a ke snídani byly pro nás nachystané švédské stoly. Měli jsme opravdu velký výběr. Po snídani jsme vyrazili na svah. Nejdřív jsme lanovkou s nádherným výhledem na jezero a krajinu přejeli horu na druhou stranu. Vystoupili jsme a před námi se rozzářil čistý bílý sníh. Jezdilo se nádherně. Poté jsme vyjeli lanovkou úplně nahoru. Tam byl nádherný výhled na všechny okolní bílé vrcholky. Po 2-3 hodinách jsme se sešli dole a dali si oběd, který jsme si během snídaně připravili. Při odpoledním klidu jsme se koulovali a shazovali se do sněhu. Když jsme opět vyrazili na svah, tak nám dovolili jezdit i mimo sjezdovky, kde byly skokánky. Občas jsme i spadli, ale bylo to jako padat mezi mraky. Po příjezdu zpět na hotel jsme měli další výbornou večeři.

Takhle to šlo i další dny, ale každý z nich byl něčím výjimečný. Jeden den jsme si například házeli sušenky z pokoje na pokoj, nebo jezdili na svahu v overalu, nebo jsme například hráli hru Kent, která je pro čtyři, v osmi s paní učitelkami. Každý den jsme dostali výborné jídlo. Počasí bylo nádherné. Mohli jsme si zajezdit i v různých druzích sněhu, např. v hlubokém, mokrém, čerstvém…

Zájezd jsme si moc užili.

 

Šárka Morávková

Obrázky