fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Škola v přírodě - Tetřívek

11.5.
2018

Škola v přírodě - Tetřívek

Žáci z 5. B a 5. C odjeli v pondělí na svou školu v přírodě na Šumavu.

sobota 12. května

Předpokládáme odjezd od penzionu v 10. 15 hodin, v Praze před školou bychom měli být někdy okolo 13. hodiny.

pátek 11. května

Konečně se dopoledne učíme, zdobíme trička, vyrábíme přáníčka a diplomy, pozorujeme čolky a pulce, zachraňujeme princeznu, bojujeme s Dart Malagem. Obědváme hovězí vývar s nudličkami a knedlo, vepřo, zelo, posvačíme nanukový dort se sušenkou, naposledy se v týmech proběhneme přírodou a už nás čeká balení, loučení a závěrečná diskotéka. Moc se nám tu líbí, počasí, jídlo, děti i program, vše je úžasné.

čtvrtek 10. května

Ráno nás probudilo zpíváním ptactva i úplně modrou oblohou. Cestou na Kvildu jsme ušli asi 12 km, viděli oboru s jeleny (a úžasným vyprávěním pana ochránce), snědli nanuky, zhlédli film o národním parku, pochutnali si na obědovém balíčku s vepřovým řízkem, navštívili krásné infocentrum a posvačili čokoládové řezy s čokoládou jako od maminky. Po návratu nás čekala čočková polévka a rizoto. Už se nám to všem krátí, docházejí nám čisté ponožky a sladkosti. Super nálada a počasí přetrvávají.

středa 9. května

Krátká vycházka na Churáňov nás příjemně unavila, viděli jsme skokanský můstek s rozhlednou i zavřenou cukrárnu Ella na Zadově, kam jsme se všichni těšili. Naštěstí byly k obědu super výborné lívance s borůvkovým žahourem. Počasí je výtečné, zdejší klima nám svědčí, někteří usínají ještě před večerkou. Ale ještě před opravdovým usnutím nás čekala noční bojová hra. Zítra jdeme na celodenní výlet.

úterý 8. května

Dopolední výlet autobusem do Borové Lady, terénní okruh naučnou lesní stezkou, soví voliéry, rašeliniště Chalupská slať i návrat zpět do Nových Hutí nás příjemně unavily, na gulášové polévce i knedlících s omáčkou jsme si pochutnali a teď odcházíme ven za dalším dobrodružstvím. Počasí i nálada jsou výborné.

pondělí 7. května Cesta proběhla bez problémů, už v půl dvanácté jsme byli živi a zdrávi v cíli. Po ubytování nás čekal hovězí vývar, maso s bramborem a první vycházka po okolí. Odpoledne jsme se přenesli do fantasy světa Star wars, hry v týmech nás opravdu baví. K večeři byly těstoviny penne a po večeři skvělá bitva Kawasaki Ninja, máme 3 děti s černými pásky, úžasné.

neděle 6. května

Místo pobytu: Penzion Tetřívek, 385 01 Nové Hutě
Sraz: ulice Chvaletická (na rohu u školního hřiště), Praha 9 v den odjezdu, tj. 7. 5. 2018 v 8 hodin
Odjezd na pobyt: v 8:30 hodin
Odjezd z místa ubytování: asi v 10 hodin, návrat někdy okolo 12. a 13. hodiny (záleží na hustotě dopravy)

I když hlásí poměrně deštivou předpověď počasí na konec týdne, děti mají jasno. Těší se... Držte nám palce, ať se meteorologové mýlí a často vysvitne sluníčko.

Obrázky