Kdo počmáral jídelníček aneb kam zmizela špaldovka?

2018
Kdo počmáral jídelníček aneb kam zmizela špaldovka?
Z jídelníčku nám zmizela špaldovka
Kdepak je? Kdo počmáral jídelníček?
Komu bude špaldovka chybět v úterý v houskových knedlících, tak se může podívat na jídelníček do přílohy ...
ŠPALDOVÁ MOUKA
V současnosti je špalda považována za zdravější alternativu šlechtěné pšenice, s vyšším podílem minerálních látek a bílkovin.
Současně je špalda lehce stravitelná a má mnohem nižší toxicitu pro alergické jedince. Proto ji mohou lidé s alergií na pšenici použít jako náhradu pšenice. Nesmíme ovšem zaměnit alergii na pšenici s celiakií. Špalda není bezlepková a není vhodná pro bezlepkovou dietu.
Pšenice špalda je prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, tudíž si zachovala mnoho důležitých a cenných látek.
Vyznačuje se jemnou oříškovou příchutí, slouží jako zdravější alternativa ke klasické pšeničné mouce, velmi dobře kyne.