fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Škola v přírodě - Benešovský mlýn

10.5.
2019

Škola v přírodě - Benešovský mlýn

Žáci ze 4. A a 5. B odjeli k Písku na svou jarní školu v přírodě.

sobota 11. května

Předpokládáme odjezd od penzionu v 10. 15 hodin, v Praze před školou bychom měli být někdy okolo 13. hodiny.

pátek 10. května

Dopolední výlet vláčkem do protivínské krokodýlí Zoo a útok na stánek se zmrzlinou. Obědváme česnečku a rajskou omáčku, naposledy se v týmech proběhneme přírodou, hledáme ukrytý poklad s diamantovou kočkou a už nás čeká balení, loučení a závěrečná diskotéka. Moc se nám tu líbí, počasí, jídlo, děti i program, vše je úžasné.

čtvrtek 9. května

Ráno nás probudilo májovým deštíkem. Hrajeme si lesní hry, učíme se v přirodě. Po návratu nás čekala čočková polévka a omáčka s těstovinami. Odpolední hru brainball už známe, zato náhody a aukce byly hry nové. Už se nám to všem krátí, docházejí nám čisté ponožky a sladkosti. Super nálada a počasí přetrvávají.

středa 8. května

Delší vycházka do Selibova nám rychle utekla, viděli jsme Pohádkovou kovárnu, našli poklad, vyrobili si hezký dáreček a vyfotili se s čertem a oslíkem. Po výborné kulajdě a čočce s uzeným jsme na texaské farmě rozváželi dostavníkem zakázky. Počasí i nálada jsou stále výborné.

úterý 7. května

Dopolední vycházka do lesa, terénní okruh naučnou lesní stezkou, mokřady kolem Blanice i návrat zpět do penzionu nás příjemně unavily, na bramborové polévce i knedlících s gulášem jsme si pochutnali a teď odcházíme za dalším dobrodružstvím. Prý nás čeká kubánský tanec chacha a boj proti žralokovi. Počasí je výtečné, zdejší klima nám svědčí, někteří usínají už před večerkou. Ale ještě před opravdovým usnutím nás čeká pravá noční bojová hra.

pondělí 6. května

Cesta proběhla bez vážných problémů, už v půl dvanácté jsme byli živi a zdrávi v cíli. Po ubytování nás čekal hovězí vývar s nudlemi, kuřecí řízek a bramborová kaše. Odpoledne jsme se přenesli do fantasy světa diamantové kočky, hry v týmech nás opravdu baví. K večeři bylo vepřové na kmíně s rýží a po večeři došlo k luštění šifer podle indícií a hledání artefaktů, fakt úžasné.

neděle 5. května

Místo pobytu: Penzion Benešovský mlýn, Heřmaň 37, 398 11 Protivín
Sraz: ulice Chvaletická (na rohu u školního hřiště), Praha 9 v den odjezdu, tj. 6. 5. 2019 v 8 hodin
Odjezd na pobyt: v 8:30 hodin
Odjezd z místa ubytování: v sobotu 11. 5. 2019 asi v 10 hodin, návrat někdy okolo 13. hodiny (záleží na hustotě dopravy)

I když hlásí poměrně chladnou a deštivou předpověď počasí na celý týden, děti mají jasno. Těší se... Držte nám palce, ať se meteorologové mýlí a často vysvitne sluníčko.

Obrázky