fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Škola v přírodě Jáchymov

16.6.
2016

Škola v přírodě Jáchymov

Žáci z 2. a 5. tříd odjeli do Krušných hor.

čtvrtek 16. června Dopoledne jsme ve městě vykoupili cukrárnu i všechny suvenýry, odpoledne nás čeká cesta za pokladem, opékání buřtů u táboráku, večerní taneční diskotéka, balení a vyhodnocení celé báječné školy v přírodě. To byste, milí rodiče, koukali, jak nám chutná písmenková polévka, rýže s hovězím na slanině k obědu, domácí rebarborový koláč ke svačině a šunkofleky k večeři. Podle nejnovější informace máme odjíždět zítra kolem 10. hodiny, předpokládáme návrat ke škole mezi 13. a 14. hodinou. (Zbylé foto doplním v Praze, je tu děsně pomalý internet.)

středa 15. června Ani ranní déšť nás neodradil od výletu na Boží Dar. Prošli jsme si Ježíškovu cestu, plnili úkoly, hráli hry o lístečky, viděli rašeliniště, Blatenský příkop, rysa a mini ZOO, zjišťovali informace od domorodců, vykoupili suvenýry v Infocentru a místním COOPu. Řízek k obědu nám moc chutnal, stejně jako bramborové knedlíky k večeři. Nálada je výborná, děti spokojené. 

úterý 14. června  Po noční bojovce a vydatném dešti jsme dnes dopoledne navštívili muzeum se sbírkou minerálů, informacemi o hornictví a bývalých lágrech, nakoupili si suvenýry i sladkosti, celé odpoledne až do večera hráli indiánské hry s instruktory, teď se chystáme na zasloužený noční klid a spánek. K obědu jsme dostali kuřecí vývar a koprovou omáčku, k večeři luxusní buchtičky s krémem. Zítra nás čeká celodenní výlet. Děti jsou zdravé, spokojené, veselé. Milí rodičové, chystejte si pračky, budete to určitě potřebovat. 

pondělí 13. června I dnešní den se povedl. Dopoledne strávily děti po třídách (druháci v lese stavěli domečky, páťáci navštívili štolu a poznali kousek jáchymovského pekla), odpoledne všichni vyráběli čelenky, totemy, zkoušeli pokřiky, poutání zajatců, válečné barvy, prostě vše ve stylu Divokého západu. Obědvali jsme květákovou polévku, srbskou kuřecí pochoutku s mašličkami, k večeři pro nás připravili buloňskou omáčku se špagetami a sýrem. Co nás čeká zítra?

neděle 12. června Dojeli jsme v pořádku, cestou trošku mrholilo, ale teď svítí sluníčko. K obědu nás čekala výborná nudličková polévka a rajská omáčka s knedlíkem, k večeři bude kuřecí rizoto. Děti jsou nadšené z prostorných pokojů, vybalují kufry a těší se na program. Prohlédněte si několik fotografií zde.

Obrázky