fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Čtvrté třídy v Jizbicích

10.6.
2015

Čtvrté třídy v Jizbicích

Žáci 4. ročníků odjeli na školu v přírodě v Jizbicích pod Blaníkem.

9.06.2015 Prší, prší jen se leje, ale nám to nevadí, zdravotník se stále směje, učitelky pohladí....

Dopoledne deníčky a vycházka lesem ke kachní farmě, k obědu výborné uzené s brkaší, odpoledne jsme prošli pirátským výcvikem, takže jsme se učili pracovat s mapou a kompasem, šifrovat, střílet z luku, šplhat v lodním lanoví, vyhýbat se kulkám a dokonce jsme u toho vypadali jako praví piráti! Po kuřecím rizotu k večeři jedna polovina vařila na ohni přírodní čaj a druhá polovina hrála brännball, což je takový jednodušší softball. Zítra se prohodíme.Tak se mějte moc hezky, Vaše děti. 

Na fotkách vidíte, jak je to tu super!!! A další fotografie najdete zde
 

08.06.2015 Dopoledne jsme strávili hrami v lese, stavěním domečků, šiškovými ornamenty, hrami s míčem, k obědu nás čekala zeleninová polévka a rajská omáčka s těstvinami, odpoledne trochu bloudění podle mapy, hry v týmech, malování na obličeje. Po večeři (hranolky a kuřecí řízek) ocházíme s ešusy, kam a proč? O tom příště.... 

07.06.2015 Dojeli jsme v pořádku, proběhlo ubytování na pokojích, výborný oběd - hovězí vývar, bramborové knedlíky se špenátem a vepřové maso. Po poledním klidu jsou děti rozřazené v týmech a hrají hry v lese. 

Také jsme se dozvěděli velké překvapení, tématem pobytu jsou pirátská dobrodružství! Takže nás čeká stavění lodí, pirátský výcvik a samozřejmě cesta za pokladem.

Prvním krokem bylo vytvořit si pirátskou vlajku každé posádky. Jmenujeme se Bludní Holanďani, Nelítostní piráti, Barbaři, Vostrý kotvy a Stroskotanci (ano, skutečně se „S“ na začátku – holt začínáme patlat vlajku dřív, než se zamyslíme…). K večeři jsme dostali rýži a českou čínu.

No a perfektní slunečný den plný pohybu jsme zakončili krátkou diskotékou, ale byla to jen taková ochutnávka na velkou čtvrteční párty.

Obrázky