fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Škola v přírodě Lumka - Zásada

15.6.
2013

Škola v přírodě Lumka - Zásada

Žáci ze 4. A a 4. B odjeli na školu v přírodě.

I když hlásí poměrně deštivou předpověď počasí, děti mají jasno. Těší se... Držte nám palce, ať se meteorologové mýlí a občas vysvitne sluníčko.

pátek 7. června Všichni jsou v pořádku, cesta proběhla bez problémů. K obědu byl zeleninový vývar s knedlíčky, kuřecí maso na paprice se smetanovou omáčkou a knedlíky jako od babičky, večer očekáváme špagety. Děti jsou na první vycházce po okolí, co nás čeká zítra?

sobota 8. června Celý den teplo a sluníčko, smích a soutěže, k obědu rajská polévka, br. knedlíky s uzeným masem a červeným zelím, k večeři výborné jahodové knedlíky s grankem. 

neděle 9. června Přes den sluníčko a teplo, olympijské hry, přehazovaná, hra na náhodu, super nálada. Máme se tu skvěle, nevadí, že teď leje... K obědu knedlíčková polévka, kuře a luxusní br. kaše, k večeři čína s rýží, během dne pomeranče a koláčky. Rodiče, nebojte se o nás, nejsme v záplavové oblasti, ani v okolí nejsou velké potoky, říčky a řeky, které by nás ohrozily. 

pondělí 10. června Zima, vítr, naštěstí bez deště. Foukání skleněných ozdob, navlékání korálků, hry v lese. K obědu frankfurtská polévka, rajská omáčka s koulemi a těstovinami, k večeři rizoto. Dětem začínají docházet zásoby sladkostí z domova.

úterý 11. června Dopoledne lehce matematika, savení triček, přehazování míče přes síť, vědomostní hra Česko junior. Odpoledne výstup na nejvyšší vrchol v okolí s rozhlednou Černá Studnice, děti u každého obchůdku doplňují sladkosti. K obědu byla vynikající kulajda a falešné hovězí ptáčky s knedlíky, k večeři buchtičky s krémem. Ještě nás čeká noční cesta odvahy.

středa 12. června Celodenní výlet do Pěnčína (kozí farma, výroba skleněných perlí, film o zpracování kozího mléka, tvořivá dílna, ochutnávka kozího sýra a tvarohu, jízda vláčkem), přehazovaná a večerní zpěv u táboráku. Jedli jsme řízek s chlebem, k večeři šunkofleky, k svačině byly sušenky, meloun, vánočka, opečená topinka. Už se nám to všem krátí, docházejí nám čisté ponožky. Super nálada přetrvává.

čtvrtek 13. června Letní slunečný den jak vymalovaný, exkurze do korálkové dílny s kabelkami, výšivkami a bižuterií, odpoledne orientační běh podle fáborků, chystáme se na diskotéku a závěrečné vyhodnocení. K obědu byl bramborový salát a sekaná, k večeři smažený sýr s hranolkami, k svačině banán, kobliha s pudinkem a zmrzlinový dort. Rodiče, chystejte si pračky a nějakou tu dobrůtku...

pátek 14. června Návrat ke škole podle očekávání ve 13.30 hodin. Další fotografie najdete zde.

Obrázky