fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Sedmáci v Krkonoších

23.9.
2012

Sedmáci v Krkonoších

Od 17. do 20. 9. proběhl adaptační pobyt žáků sedmých tříd v Krkonoších. Z pobytu se vrátili všichni nadšeni, a proto se rozhodli poděkovat panu starostovi za přidělený grant, který umožnil účast většího množství dětí.

Dopis dětí přikládáme ..

Vážený pane starosto,

     před několika dny jsme se vrátili z adaptačního pobytu v Krkonoších.  Chtěli bychom vám poděkovat, protože díky  Grantu MČ Prahy 14 na oblast prevence mohlo pobyt absolvovat mnohem více žáků.

    Změnilo se nám složení tříd a to tak, že jedna třída se rozdělila do zbylých dvou. V každé sedmé  třídě je nás třicet. Mezi třídami jsme se moc neznali, proto jsme chtěli jet na adaptační pobyt. Některé rodiny neměly původně dostatek financí na to, aby jejich děti mohly jet. Proto máme velikou radost z toho, že jste nám poskytli příspěvek na autobusovou dopravu. Jsme vám velice vděční, protože jsme si všichni společně užili spoustu legrace a zábavy.

    Pobyt byl dlouhý čtyři dny, ale nám to připadalo jako dní čtrnáct. Nejprve jsme vystoupili na Sněžku. Byl to krásný zážitek! Počasí nám přálo, a proto nám ani moc nevadilo, že jsme nejeli lanovkou a pokračovali pěšky až na Lyžařskou boudu, kde jsme měli přechodný domov.  Následující den nás opět probudily sluneční paprsky. Ten den jsme strávili se svými třídními učitelkami. Trochu jsme dovolili odpočívat svým nohám, ale museli jsme zapojit také ruce a mozek.  Třetího dne nás nemile překvapil ranní silný déšť. Paní učitelky rychle provedly drobnou změnu programu, a tak na nás čekala prohlídka sklárny v Harrachově.  Bylo to velmi zajímavé a poučné. Mezitím se počasí umoudřilo a my mohli vyšlápnout na krásné Mumlavské vodopády. Za odměnu nás čekal  dvouhodinový pobyt v aquaparku, kde jsme si to móóóc užili. Poslední den jsme jeli  z Lyžařské boudy pětikilometrový sjezd na terénních koloběžkách. Bylo to úžasné, protože skoro celá cesta byla z kopce. Cíl byl v lanovém centru, kde jsme nechali poslední zbytky sil. Lezli jsme všude jako opičky a vyzkoušeli jsme si mnoho různých překážek, které jsme nebojácně zdolali.

 Tím to ale pro nás skončilo a paní učitelky si oddechly, že se nikomu nic nestalo. Nastoupili jsme do přistaveného autobusu a hurááá do Prahy.

 Ještě jednou moc děkujeme za příspěvek. Věříme, že i příští sedmáci budou mít tuto skvělou možnost.

Žáci sedmých tříd, ZŠ Chvaletická  918, Praha 9

Obrázky