fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Vybrané kapitoly z provozního řádu školní jídelny 2

21.2.
2018

Vybrané kapitoly z provozního řádu školní jídelny 2

Obědy je třeba platit předem, nejpozději koncem měsíce na měsíc následující. Nelze poslat peníze např. 5. a očekávat, že dítě dostane 6. bez problémů oběd :)

Úhrada za stravování

Finanční limity = cena oběda pro jednotlivé kategorie je stanovena na základě přílohy č. 2 vyhlášky o školním stravování č. 107/2005 takto:

(strávníci žáci jsou zařazováni do věkových skupin=kategorií na dobu školního roku, ve kterém věku dosahují.

Školní rok trvá podle zákona č. 561/2004Sb, Školský zákon, od 1. 9. do 31. 8. následujícího roku).

Všichni strávníci platí obědy předem, tj. nejpozději do posledního dne v měsíci musí být uhrazeno stravování na měsíc následující, v případě bezhotovostní úhrady musí být částka složena na účtu školní jídelny. Nezaplacený oběd nemůže být vydán!!

 

 

 

Cena oběda = kolik platím za 1 oběd

Potravinová norma = cena surovin 1 oběda

Pozn.

Žáci do 6 let

                     20,-

20,-

Dotovaný oběd

Žáci 7 – 10 let

23,-

23,-

Dotovaný oběd

Žáci 11 – 14 let

26,-

26,-

Dotovaný oběd

Žáci nad 15 let

31,-

31,-

Dotovaný oběd

Závodní stravování zaměstnanci ZŠ (sazba DPH 15%)

26,-

37,-

Příspěvek z FKSP 9,57 Kč na 1 dotovaný oběd

Externí strávníci (sazba DPH 15%)

69,-

37,-

Nedotovaný oběd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žáci základní školy hradí obědy bezhotovostně, formou inkasa ze sporožirového účtu nebo formou trvalého příkazu nebo příkazu k úhradě na účet školní jídelny. Dále je možné posílat peníze na obědy prostřednictvím pošty na účet školní jídelny. Zaměstnanci hradí své obědy v rámci závodního stravování stejnou formou jako žáci. Externí strávníci hradí obědy stejnou formou jako žáci.

Úhrada z účtu u Vaší banky:

A: TRVALÝ PŘÍKAZ K ÚHRADĚ:  K Vašemu účtu v libovolné bance zadat k 20. dni v měsíci /platíme dopředu/ trvalý příkaz k úhradě ve prospěch

účtu ŠKOLNÍ JÍDELNY č. 35-2000912359/0800                    

Žáci do 6 let na částku                          420,- Kč

Žáci 7 – 10 let na částku                       490,- Kč

Žáci 11 – 14 let na částku                     550,- Kč

Žáci nad 15 let na částku                      650,- Kč

Zaměstnanci na částku                         550,- Kč

Externí strávníci na částku                1 500,- Kč                           

Variabilní symbol = rodné číslo strávníka, nebo jiný, předem domluvený symbol, který uvedete do přihlášky ke stravování. Pokud není u platby uveden správný variabilní symbol, školní jídelna nemůže platbu přiřadit správně k příslušnému strávníkovi. Je nutné věnovat správnému vyplnění tohoto symbolu zvýšenou pozornost. Školní jídelna rovněž nemůže nést odpovědnost za chyby, které jsou způsobené ze strany banky a dojde tak k nepřiřazení platby a v důsledku toho k nevydání nezaplaceného oběda.

 B: SPOROŽIRO = inkaso z Vašeho účtu u České spořitelny /z jiných bank zatím nelze/

- ve Spořitelně zadat „souhlas s inkasem“

- stanovit limit / doporučujeme: žáci 1 500,-Kč nebo bez limitu, zaměstnanci 1500,-Kč/, do kterého si může jídelna inkasovat z Vašeho účtu – pro případy, kdy se stravné nestrhne v termínu a je nutné po dohodě se strávníkem inkasovat na následující měsíc dvě částky

- variabilní symbol = rodné číslo strávníka, nebo jiný, předem domluvený symbol

- číslo sběrného účtu = 0101048011/0800 TOTO ČÍSLO POUZE U INKASA ZE SPOROŽ. ÚČTU!!

Společně s vyplněnou přihláškou předat vedoucí jídelny „Potvrzení bankovního spojení pro příjemce inkasních plateb“ /požadujte ve Spořitelně/. Toto potvrzení je doklad, že banka souhlas s inkasem řádně zavedla.

Trvalým příkazem hradíte každý měsíc pevně stanovenou částku, inkasem ze sporožirového účtu se vždy hradí přesná částka na další měsíc, případně snížená o obědy odhlášené v minulém období. Přeplatky, které vzniknou jednotlivým strávníkům, budou vráceny na konci školního roku – v červenci na účty, uvedené v přihlášce ke stravování. Pokud potřebuje vyúčtování v jiném termínu, je možné se domluvit s vedoucí jídelny. Přeplatky vyplácí jídelna během školního roku také v hotovosti po domluvě s rodiči nebo zákonnými zástupci strávníků.