fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Škola v přírodě - Lumka

12.5.
2017

Škola v přírodě - Lumka

Žáci z 3. B a 4. B odjeli na svou jarní školu v přírodě do Zásady.

neděle 14. května Návrat podle plánu ke škole do ulice Vizírská mezi 11.30 a 12. hodinou.

sobota 13. května Ráno nás přivítalo zpěvem ptactva a výstupem na místní rozhlednu Černá Studnice. Cestou jsme si nasbírali spoustu kamínků pro štěstí. Odpolední program byl opět pestrý, tentokrát děti zažily vesmírnou olympiádu v budoucnosti. Den jsme zakončili vyhlášením vítězů, diplomy a diskotékou. Pochutnávali jsme si na plněných bramborových knedlíkách se zelím a krásně křupavými šunkofleky. 

pátek 12. května  Celodenní výlet do Pěnčína se vydařil. Viděli jsme výrobu korálků, navlékli v korálkové dílně paměťový drát, prohlédli kozí farmu se spoustou zvířátek. Po krátkém deštíku jsme si zasoutěžili v olympijském Riskuj a večer zakončili noční hrou. I dnes nám velice chutnalo, celodenní balíček jsme vyjedli až k poslední sušence a večer nás potěšily bramborové špalíčky se špenátem a uzeným masem. Podle plných pytlů se špinavým prádlem poznáváme, že se pobyt chýlí ke konci. 

čtvrtek 11. května Čtvrtek nás přivítal sluníčkem, nálada byla celý den výborná. Dopoledne jsme si vyfoukli skleněné ozdobičky a navlékali další z mnoha náramků a náhrdelníků. Odpoledne jsme se přenesli z antické olympiády do současné, konkrétně jsme si zalétli do roku 2020 a krásného japonského Tokia. Paní kuchařky opět připravily báječnou pórkovou polévku, segedínský guláš s knedlíkem a tu nekonečnou řadu na špagetové přídavky k večeři jste ještě, milí rodiče, určitě neviděli...

středa 10. května Dnes na nás již od rána svítilo sluníčko, den byl plný zážitků. Po napsání deníčků děti vyrazily do místní korálkárny, prohlédly si výrobu a navlékání perliček, nakoupily suvenýry a vyzkoušely si foukání do skleněných trubiček, což není vůbec snadné. Těšte se na jejich krásné výrobky. Odpoledne proběhlo zahájení olympijského dne místními bohy, kteří vystoupili na horu Olymp. Děti plnily diciplíny Pentatlon a oslavily vítěze básněmi, věncem a pokřikem. I dnes nám moc chutnalo, k obědu byla zeleninová polévka a rajská omáčka s kolínky, k večeři kuřecí rizoto posypané sýrem.  

úterý 9. května  Cesta proběhla naprosto bez problémů, všichni jsou v pořádku. K prvnímu obědu byla kuřecí polévka s nudlemi a svíčková omáčka s knedlíkem, k večeri jsme dostali domácí kynuté ovocné knedlíky s jahodami a grankem. Děti jsou rozděleny do týmů pro naše olympijské hry, každý tým si vyrobil vlajku a vymyslel svůj pokřik. Mezi sněhovými vločkami jsme zahlédli chvilkami i sluníčko. Co nás čeká zítra?

 
Místo pobytu: Penzion Lumka, Zásada 299, 468 25 Zásada
 
Sraz: ulice Vizírská, Praha 9 v den odjezdu tj. 9. 5. 2017 v 7:25.
 
Odjezd na pobyt: v 8:00 hodin
 
Odjezd z místa ubytování: asi v 10 hodin, návrat někdy okolo 12. hodiny
 

I když hlásí poměrně deštivou předpověď počasí, děti mají jasno. Těší se... Držte nám palce, ať se meteorologové mýlí a občas vysvitne sluníčko.

Další fotky najdete zde

 
 

Obrázky