fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Zápis ze setkání spolku rodičů - 22.11.2016

28.11.
2016

Zápis ze setkání spolku rodičů - 22.11.2016

Zápis ze setkání zástupců Spolku rodičů při ZŠ Chvaletická,

konaného ve čtvrtek 22. listopadu 2015 v 17:30 v knihovně školy

 

  • Závěry I. pedagogické rady

Ve srovnání oproti loňskému školnímu roku se snížil počet žáků se slabým prospěchem na 1. st. stupni, na 2 stupni jich naopak přibylo. Na 2. stupni se snížil počet žáků, kteří neprospěli. Na 1. st. přibylo žáků, kteří nebyli klasifikováni. Dvěma žákům na 1. st. a jednomu na 2. st. byly uděleny pochvaly třídního učitele. Na 1. stupni přibylo žáků s uděleným napomenutím tř. učitele, na 2. stupni jich ubylo. Snížil se počet žáků, kterým byly uděleny důtky tř. učitele a žáků, kterým byly uděleny důtky ředitele školy.

 

  • Informace o události, kterou pedagogové školy řešili v souvislosti s užíváním facebooku žákyní školy

Paní učitelka Bartáková, která působí na škole jako preventistka soc. patologických jevů, a pan Krajčo, působící na škole jako psycholog, informovali o nebezpečné situaci, která se stala žákyni 2.st. školy na sociálních sítích. Situace je nyní v rukou PČR a to díky rychlému postupu pedagogů školy a tomu, že se rodiče spojili s pedagogy. Celé tato situace zasáhla i další žáky z 2.st.

Škola situaci sleduje a také vyhodnotila, že je i přes veškerou dosavadní snahu školy je potřeba motivovat zejména rodiče k tomu, aby všichni věnovali velkou pozornost prevenci.

Vedení školy nabízí rodičům realizaci besed na téma „Bezpečně na ve virtuálním světě“, která bude realizována v lednu, nejpozději v únoru. Vedení školy je také připraveno zrealizovat i další akce a vyzývá tímto rodiče k dalším podnětům, nápadům a návrhům.

1. beseda „Online bezpečnost“ proběhne čtvrtek 8. 12. 2016 od 17.30 hod., časová dotace 90 min. + prostor na diskuzi .Místo: pracovna Přírodopisu, II. patro, horní budova. Více na www.stránkách

 

  • Pedagogičtí asistenti v období září – prosinec 2016

Na škole je možné využívat pedagogické asistenty. Nyní je situace analyzována, zatím jako pedagogické asistentky působí paní vychovatelky ze ŠD.

 

  • Projekt inkluze

V rámci projektu EU – Klíč k úspěchu se žáci především 2.st. školy mohou bezplatně zúčastňovat doučování a konzultací v hlavních předmětech, jako jsou Český jazyk, Matematika, Anglický jazyk, Chemie a Dějepis. Společně s vyučujícími jsme pro žáky otevřeli pravidelné hodiny doučování a také řadu hodin konzultací, a to nejen pro žáky, ale i pro rodiče.

Doučování probíhá pravidelně. Stačí se pouze s příslušným vyučujícím domluvit. Konzultace jsou vhodné pro žáky, kteří potřebují momentální pomoc v některém z předmětů. U konzultací je nutné se s vyučujícím předem domluvit. Konzultace pro rodiče jsou příležitostí pro rodiče si o problémech, které má žák/ žákyně v tom kterém předmětu, pohovořit a pomoci vytvořit podmínky k jeho zvládnutí.- podrobné informace jsou na www stránkách.

 

 

Přes velké úsilí vedení školy, nepodařilo se zatím najít zájemce, kteří by zajišťovali Středisko volného času. Žáci školy by tak mohli v bývalém školnickém bytě trávit čas od 13.00 do 19.00 hodin, udělat si zde úkoly a připravit se do školy, či jinak trávil smysluplně čas. Kdyby rodiče o někom vhodném věděli (18 let, komunikačně zdatný, DPP, 80,-Kč /hod) mohou odkázat zájemce na pana ředitele.

 

  • Granty čerpané 2016, plán 2017

Projekty se školy snaží připravovat a také realizovat - Inkluze, integrace cizinců, MAP - ve výhledu jsou rozšíření tříd, víceúčelová hala.

 

  • Spokojenost rodičů se zájmovými útvary

- bez připomínek.

 

  • Připomínky rodičů na TS – reakce vedení školy

Ä  V předstihu oznamovat volna ředitele školy. - Ano, bude na to vedení školy myslet a bude oznamováno s předstihem.

Ä  Nákladnost knih na výuku AJ - škola hledá úspornější varianty a od příštího školního roku nastane změna.

Ä  Nastavení pravidel chování ve 3.C. - Škola realizuje opatření ke zlepšení situace ve třídě, jde o proces. Proběhlo hostování v hodinách, schůzky vyučujících v této třídě a byl přiznán i psycholog.

Ä  Připomínky k přístupu pana učitele Thaimera. Pan učitel bude rodičům k dispozici na třídních schůzkách.

 

  • Hřiště klec, stromy - dráha

Hřiště na basketbal - klec- je v dezolátním stavu, je nebezpečné pro děti, aby tam chodily. Děti byly školou informovány, hřiště je označeno varovnými cedulemi, prosíme zástupce tříd, aby informovali znovu rodiče.

Přes dendrologický posudek topoly zvedají běžeckou dráhu. 3kola se snaží situaci řešet, nejspíše bude nutné topoly vykácet. Nyní je v procesu administrativní řízení.

 

  • Den otevřených dveří proběhne 14. prosince 2016 v 9:00 - 11:30 na dolní budově školy. Zápis nových žáků do školy se uskuteční v dubnu 2017.

 

  • Rodičům prvňáčků bude škola představena na schůzkách v MŠ. Děti z MŠ Chvaletická přijdou navštívit školu 25.1.

 

  • Aktuální akce školy

Ä  24.11. Listopadání

Ä  Beseda pro děti s ambasadorem Kosova

Ä  Cesta do Betléma

Ä  Pasování prvňáčků

Ä  Jazykový a poznávací zájezd do Velké Británie: 29.4. - 6.5.2017

Ä  LVVZ – připravují se tradičně na Severák, do Rakouska.

 

 

  • Spolek rodičů schválil příspěvek škole na zakoupení zálohových disků.

 

     V Praze 24. listopadu 2016                                        Zapsala: Dana Vrabcová