fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Šesťáci (stále ještě) zdraví z Rabí

23.6.
2016

Šesťáci (stále ještě) zdraví z Rabí

S malým zpožděním se k nám dnes dostal záznam z rabského deníku, který byl pořízen noční hlídkou v noci z úterý na středu. Záznam byl do Prahy poslán v lahvi po vodě a ve čtvrtek ráno byl kurýrem doručen až na Chvaletickou. Přepis záznamu si můžete přečíst níže.

 

Úterý 21. června 2016

Počasí bylo opět ideální. Teplota vzduchu 23 °C, teplota řeky Otavy 15°C. Oficiální budíček 8:00, neoficiální 5:30. Ti, kteří vstali jako první, připravili pro zbytek tábora bio vlastnoručně nasbíraný malinový čaj, který poté paní učitelka/zdravotnice Hlasivcová dochutila 2 dcl malinového Jupí sirupu, ovocná dochuť stoprocentní. Během přípravy čaje dorazil i pekař s rovným stem rohlíků. Poté mohla vypuknout nutellová žranice. Malinový čaj tekl proudem, rohlíčky dozlatova vypečené pěkně křupaly.

V průběhu dne se děti dozvěděly program dne. Pan zástupce Pepino Formánek jim prozradil trasu dnešního pochodu: jdeme po zelené! Zkušený šerpa J. L. zavětřil svoji šanci a vyrazil. Cestou jsme v sušických hvozdech natrefili na zásobovací vůz, po střechu napěchovaný pravým italským risottem, řízený Pepou a Zdendou. Hliníkové ešusy chrastily, jak se děti risottem ládovaly. Takové doplnění energie nemohlo přijít ve vhodnější okamžik; cesta se začala zvedat, až se i ti nejzdatnější začali potit. Naštěstí přispěchal syn náčelníka velitele pražských hasičů se svým motivačním proslovem. Cesta se jak zázrakem vyrovnala a mohli jsme se kochat nádhernými vyhlídkami sušických panoramat. Po 6,5 hodinách jsme stanuli na sušickém náměstí.

Zmrzlina a hranolky na sušickém náměstí byly zaslouženou odměnou a dodaly potřebnou energii pro další část výletu; cvakání hliníku vystřídalo cvakání laminátu. Nad řekou se nesl závan zapařených neoprenových botiček: „Ahooooj,“ volali všichni kolemjdoucí. Šlajsna – jez – jez – šlajsna!!! – to byl program další dvouhodinovky. Unaveni, ale šťastni, dorazili jsme do základního tábora. Zde na nás místo slibované rajské čekalo UHO s vrtulemi. Hlad je však nejlepší kuchař, a tak jsme jejich dna vyškrábali tak, že se jejich dna ještě více ztenčila a alespoň ubylo váhové zátěže do dalších výletů.

Syn náčelníka pražských hasičů, řečený Fénix, rozdělal táborový oheň, u kterého jsme se všichni sešli. Večerní idylu narušily pouze dva turecké góly v naší síti. 10 minut po závěrečném hvizdu se tak šest nejodvážnějších vydalo na noční stezku odvahy. Reakce žáka 6. B Z. P. se panu zástupci Pepinovi vryla do paměti na zbytek života. Děs střídal hrůzu a my všichni jsme měli štěstí, že do tábora jsme dorazili pouze s mokrem v botách! Dvě minuty po půlnoci již všichni tvrdě spali.

V 01:47 zapsala kapitán posádky č. 4 Viceadmirál Brambora H.

Obrázky